Loading...

Over Sotsji

Sotsji is een Russische stad in het zuiden van Kraj Krasnodar iets ten noorden van de grens met de Georgische regio Abchazië aan de Zwarte Zee in de Noordelijke Kaukasus.

Het is de belangrijkste Russische badplaats en wordt ook wel de Russische rivièra” genoemd. De agglomeratie Groot-Sotsji omspant een lengte van 147 kilometer en wordt ook wel de ‘op een na langste stad ter wereld’ genoemd, al bestaat Groot-Sotsji uit meerdere plaatsen. De agglomeratie loopt van de rivier de Sjepsi tot de rivier de Psou, die tevens de grens is met Abchazië.

Statistieken

  • Oppervlakte: 3 502 km²
  • Aantal inwoners: 343 285 (telling uit 2010)
  • Gesticht in 1838
  • Lengte van de stranden: 118 km

Bezienswaardigheden

Het klimaat in de plaats is gematigd subtropisch met korte zachte winters en lange zomers. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur bedraagt 14 °C. De genezende mineraalbronnen en strand- en zwemmogelijkheden zorgen voor circa 4 miljoen bezoekers per jaar. Andere gezichtsbepalende elementen zijn de toppen van het Kaukasusgebergte die vanuit de stad te zien zijn, de subtropische vegetatie, de vele parken en monumenten van de stad en de extravagante stalinistische architectuur.

Bekijk bezienswaardigheden

Officiële website stad Sotsji

Bron: Wikipedia